Selecteer een pagina

Wonen

WONEN OP SCHIERMONNIKOOG

Een uitdagende functie bij een leuk bedrijf is een goede reden om op Schiermonnikoog te willen werken. Maar ook het woongenot op ons mooie eiland is de perfecte reden. Met één van de breedste stranden van Europa en een eindeloze natuur heeft het eiland voor elk wat wils! 

Hieronder een kleine greep uit de mogelijkheden die Schiermonnikoog jou en eventueel je gezin te bieden heeft. 

 

VOORZIENINGEN OP SCHIERMONNIKOOG

Met slechts 950 inwoners is Schiermonnikoog een gezellige plek om te wonen. Centraal in het dorp vind je de supermarkt en diverse winkels. Ook zijn er meerdere musea en mogelijkheden om alles te leren over de cultuurhistorie van Schiermonnikoog en de prachtige natuur van het Nationaal Park.

Heb je een gezin? Opgroeien in buitenspeelparadijs Schiermonnikoog is voor kinderen geweldig! Het eiland heeft een eigen basisschool, middelbare school, kinderopvang, volop activiteiten voor kinderen en sportmogelijkheden.

Meer informatie over de verschillende voorzieningen op Schier vind je op de pagina met handige links.

SPORTEN OP SCHIERMONNIKOOG

Op het eiland is er volop mogelijkheid om in beweging te komen. Uiteraard kun je zelf de wandelschoenen aantrekken of de vele fietspaden doorkruizen.

Daarnaast zijn er verschillende sportverenigingen waar je je bij aan kunt sluiten. V.V. De Monnik vertegenwoordigt Schier al sinds 1933 op de Nederlandse voetbalvelden. Direct naast stadion ‘De Monnik’ vind je tennisvereniging ‘de Hinneleup’, met maar liefst drie tennisbanen. Ook is er een manege en een actieve zaalsportvereniging. Daarnaast biedt zwembad de Dûnatter naast twee buitenbaden ook een fitnessruimte, waar vrij en in groepsverband gesport kan worden.

In het zomerseizoen is het strand van Schier een drukbezochte plek, met tussen strandpaal 3 en 5 het activiteitenstrand. Hier is de eilander Surfclub actief en zijn meerdere buitensportbedrijven, waaronder twee kitesurfscholen, aanwezig. En als je denkt dat er in de wintermaanden op een eiland niets te beleven valt, dan heb je het mis! Met zo’n 10 biljartverenigingen kent Schiermonnikoog een ware sportwinter. Hiernaast zijn er geregeld klaverjasavonden en zijn er meerdere dartclubs druk aan het trainen voor het jaarlijkse ‘Open Schier’.

Ook hierover vind je meer informatie op deze pagina.

UITGAAN OP SCHIERMONNIKOOG

Schiermonnikoog is bij uitstek een vakantie-eiland. Hier horen natuurlijk restaurants, barretjes en terrassen bij. En deze zijn er dan ook genoeg!

De mooiste uitzichten op het Noordzeestrand vind je bij de strandtenten Noderstraun, Paal 3 en de Marlijn. Aan de wadkant biedt havenrestaurant Wad Anderz een uitzicht dat geen moment hetzelfde is, door het gemoedelijke jachthavenverkeer en uiteraard het veranderende tij.

In het dorp vind je verschillende hotels, cafés en restaurants, waar je zowel binnen als buiten op het terras heerlijk kunt ontspannen en genieten van lekker eten en drinken. In de avonden gaan de voetjes van de vloer in de Tox Bar.

Je merkt het al; voor elk wat wils op ons prachtige Schier! Benieuwd welke restaurants je allemaal kunt bezoeken?

Dat vind je hier.

Bekijk alle vacatures

Bekijk de vacatures

Solliciteren

Ik wil solliciteren.