Selecteer een pagina

Leren

Erkende Horeca opleiding op schiermonnikoog

Lijkt het je leuk om te werken en leren op de mooiste plek van Nederland? Dat kan op Schiermonnikoog tegelijkertijd. Betaald studeren en zelfstandig wonen op Schiermonnikoog. Word een kok, gastvrouw of gastheer en behaal versneld een erkend mbo-diploma. Deze schieracademy biedt de mogelijkheid om werken en leren te combineren door middel van een leer-werktraject. Door bij een leermeester in de praktijk aan de slag te gaan, leer je het horecavak in de praktijk. Krijg betaald conform het horeca CAO en behaal tegelijkertijd je diploma.

Op Schiermonnikoog zijn uitdagende stageplekken en veel leuke leerbedrijven. 

Nieuwsgierig? Neem contact op voor meer informatie met Chris via info@vacatureopschier.nl of meld je aan bij Noorderpoort.nl 

 

EEN Versnelde MBO opleiding!

De erkende mbo opleiding van het Noorderpoort college  is een unieke opleiding op een unieke plek. Je leert alle ins en outs van het horecavak. Je werkt vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je één dag per week naar school op Schiermonnikoog. Je werk is daarmee de praktijkplek voor je opleiding, waar je ook je praktijkopdrachten uitvoert.

De versnelde opleiding tot kok en tot gastheer/-vrouw niveau 2 of 3 (leerweg bbl), volg je in één of twee jaar met doorstroommogelijkheden naar niveau 3 of 4.

Versnelde opleiding tot kok

Het koksvak is een vak waarin je nooit raakt uitgeleerd. Je maakt de heerlijkste gerechten waar de gasten hun vingers bij aflikken. Dankzij jouw kookkunsten komen gasten terug. Je werkt graag met je handen en hebt gevoel voor smaak en producten. Terwijl het restaurant vol zit hou jij het hoofd koel. 

Niveau 2 Kok              
Duur: 1 jaar ipv 2 jaar

Niveau 3 Zelfstandigwerkend kok             
Duur: 2 jaar ipv 3 jaar             

Versnelde opleiding tot Gastheer/vrouw

Naast gerechten opdienen, cocktails maken en over de wijn adviseren, probeer je het iedereen naar de zin te maken. Tevreden gasten komen bij jou terug. En daar doe je het voor! Als gastheer /-vrouw ben je van vele markten thuis. Je kunt goed met mensen omgaan en je weet hoe je gerechten moet serveren. Vaak moet je veel dingen tegelijk doen. Een goede planning en rustig blijven is het halve werk en is op je lijf geschreven.

Niveau 2 Gastheer/vrouw              
Duur: 1 jaar ipv 2 jaar

Niveau 3 Zelfstandigwerkend gastheer/vrouw             
Duur: 2 jaar ipv 3 jaar

leven op schiermonnikoog

Je werkgever zorgt voor een goede begeleiding gedurende je stage of leerjaar. Ook zorgt hij voor goede huisvesting. Tijdens je periode op Schiermonnikoog ontwikkel je jezelf als persoon. Je leert nieuwe collega’s kennen, die dikwijls vrienden voor het leven worden. Niet voor niks komen veel stagiairs en leerlingen terug in de vakanties, omdat ze zo’n leuke tijd hebben gehad op het eiland. Sommigen zoeken een tweede leerbedrijf en verlengen zo hun verblijf op Schiermonnikoog, of komen later in hun carrière weer terug.

Overtuigd? Neem direct contact op voor meer informatie met Chris via info@vacatureopschier.nl of meld je aan bij Noorderpoort.nl 

Bekijk alle vacatures

Bekijk de vacatures

Solliciteren

Ik wil solliciteren.